Man krijgt $1,2 miljoen na stelen eigen auto

Een Amerikaanse man werd twee jaar geleden opgepakt omdat hij volgens een oplettende dame een auto aan het stelen was. Dat bleek zijn eigen auto en nu krijgt hij $1,2 miljoen aan schadevergoeding, want zo werkt het rechtssysteem.

Twee jaar geleden stond een man rare dingen te doen bij een auto. Een dame die het zag vond dat nogal vreemd, belde de politie en vertelde hen dat ze een man zag inbreken in een voertuig. De politie ging op onderzoek uit en kwam de man iets verderop al rijdend in de auto tegen. Hij werd nogal hardhandig gearresteerd terwijl hij claimde dat het zijn eigen auto was. 

Later bleek ook daadwerkelijke dat de autodief, Lawrence Crosby, helemaal geen autodief was. Hij was iets aan het repareren op zijn dak waardoor het voor de dame leek alsof hij een auto aan het stelen was. Toen de politie hem later tegenkwam, was hij simpelweg aan het testen of zijn reparatie gelukt was. De hardhandige arrestatie, waarbij Crosby meerdere malen hard geslagen werd, was dan ook totaal overbodig. 

De politie van Evanston, Illinois, stond bij het uitkomen van dit nieuws natuurlijk met het schaamrood op de kaken, zeker omdat Crosby het er niet bij liet zitten en samen met zijn advocaat de dienders voor het gerecht wilde slepen. Deze rechtszaak heeft de 'dief' gewonnen waardoor hij op een flinke som geld kan rekeken. Deze komt volgens Crosby's advocaat uit om een niet lullige $1,2 miljoen. Dat is toch makkelijk rijk worden. En hij mag blij zijn dat ze hem niet eerst hebben doodgeschoten voordat ze vragen stelden.