Koop nu: Fonkelnieuwe BMW 323i uit 1985

Oude BMW's lijken steeds harder in prijs te stijgen, zeker als het gaat om een exemplaar met weinig kilometers. Deze E30 323i pakt daarmee de kroon: hij heeft maar 260 km op de teller en staat klaar om opgehaald te worden in België.

Een klassieke BMW op de kop tikken is tegenwoordig nagenoeg onmogelijk. De E30's zijn lang niet zo goedkoop meer als dat ze ooit waren, en als ze dat wel zijn, dan kun je waarschijnlijk door de vloer naar het wegdek kijken. De Belg die deze nagenoeg nieuwe E30 323i probeert te verkopen rekent zichzelf dan ook rijk.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om het basismodel 323i, maar een zeer goed uitgeruste versie. De eigenaar heeft flink wat opties aangevinkt en wist daarbij wonderbaarlijk genoeg ook de goede aan te kruizen. De 2,3 liter zes-in-lijn is al een goed uitgangspunt, maar de dogleg vijfversnellingsbak, Recaro stoelen, sperdifferentieel en lederen stuurwiel maken het geheel nog beter. Dat de auto nog op de originele banden met stalen velgen staat, doet wellicht iets afbreuk aan het totaalplaatje, maar die kunnen simpel vervangen worden.

Het wordt nog beter, want vorig jaar heeft de oude BMW nog een servicebeurt gehad waarbij de distributieriem is vervangen. Dat er altijd goed voor gezorgd is wordt ook ondersteunt door het feit dat de auto tot 2014 bij een Duitse dealer in de showroom heeft gestaan voordat hij naar België verhuisde. Daar werd hij netjes in een BMW-verzameling in een verwarmde garage gestald. 

De auto werd twee jaar geleden al voor meer dan 70.000 euro te koop aangeboden. Die vraagprijs leverde vreemd genoeg geen geïnteresseerde kopers op. Daarom heeft de eigenaar de prijs verlaagd naar een iets realistischere 47.999 euro. Dat is nog steeds een hoop geld voor een fonkelnieuwe klassieker. Of hij het waard is mag u zelf bepalen.