Ferrari haalt Brendon Hartley en Pascal Wehrlein binnen

Vorig jaar kon Brendon Hartley zijn stoeltje in de Toro Rosso gedag zeggen. Nu mag hij een stoeltje bij Ferrari innemen. Een virtueel stoeltje, net als Pascal Wehrlein.

Na de Grand Prix van Monaco van vorig jaar voelde Brendon Hartley het al aankomen: na het seizoen zou hij wel eens de Formule 1 uit geknikkerd kunnen worden. En zo geschiedde. De Nieuw-Zeelander zat even zonder baan in de koningsklasse en liet ook niet veel weten over enige toekomstplannen. Deze zijn nu duidelijk geworden: hij gaat aan de slag als simulatorrijder voor Ferrari.

Eerder bevestigden de Italianen al Pascal Wehrlein als computercoureur. De Duitser vertrok bij Mercedes omdat zijn diensten binnen dat team niet meer nodig waren. Naast zijn taken voor Ferrari zoemt hij ook in de Formule E voor Mahindra. Formule 2-coureur Antonio Fuocco is ook aan het team toegevoegd en Davide Rigon is de enige die al voor Ferrari simuleerde.

Ferrari is natuurlijk heel trots op hun simulatorrijders: "Ons team beschikte al over een aantal enorm getalenteerde coureurs met veel kennis over racewagens en circuits. Deze kwaliteiten komen uitstekend van pas voor een simulatorrijder binnen ons team. De simulator is uitgegroeid tot een van de belangrijkste zaken in de hedendaagse Formule 1," laat nieuwe Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten aan Racefans.