Honda: 'Formule 1 moet duidelijkere regels krijgen'

De Japanners van Honda houden wel van regeltjes, maar dan moeten deze wel duidelijk zijn. En die van de Formule 1 zijn dat niet bepaald. Daarom vraagt Honda of de FIA iets beter zijn best wil doen op het schrijven van het reglement.

Regels zijn regels en daar moet iedereen zich aan houden, maar volgens Honda kan dat nu niet in de Formule 1. De regels die de FIA heeft opgesteld zijn namelijk veel te vaag en laten teveel ruimte voor interpretatie. Baas van Honda's motorprogramma, Masashi Yamamoto, riep daarom de FIA op om de regels te verduidelijken.

"Wij kwamen er pas later bij en hadden dus een achterstand wat betreft kennis en ervaring. Daarom vinden we ook dat het reglement geen grijze gebieden zou moeten bevatten, wij hopen althans dat het uit te sluiten valt," laat de Japanner aan Formule 1 weten.

Gelukkig ziet Yamamoto ook in dat het geen makkelijke opgave is om de regels aan te passen. Maar dat wil volgens hem nog niet zeggen dat er grijze gebieden in de regels mogen ontstaan. De FIA kan op z'n minst beter zijn best doen om tijdens het opstellen van het reglement duidelijker te zijn. 

"De mensen die de regels maken zijn specialisten, maar beschikken niet over de gedetailleerde kennis van de ontwerpers. Er zullen altijd grijze gebieden zijn, maar de FIA zou het wel beter kunnen doen en de regels beter kunnen opstellen om ze uit te sluiten."