Uber-chauffeurs verplicht op cursus

De afgelopen tijd reden Uber-chauffeurs meerdere mensen aan met dodelijke gevolgen. Uber greep in en stelde samen met Veilig Verkeer Nederland een cursus op. Vermoedelijk leert met hoe voetgangers te ontwijken.

Sinds eind vorig jaar kwam Uber veelvuldig in het nieuws omdat zelfstandigen die voor het bedrijf werkten mensen aanreden. Hoewel het gedrag van de bestuurders niet direct aan het bedrijf te verwijten is, nam Uber toch stappen om aspirant-chauffeurs veiliger te laten rijden. Vanaf nu moet elke nieuwe rijder onder de 25 zich melden bij Veilig Verkeer Nederland voor een speciale cursus.

In de cursus leren de toekomstig taxichauffeurs beter risico's inschatten en hoe ze sociaal met medeweggebruikers kunnen omgaan. De cursussen starten volgende week. En die gaan volgens VVN-directeur Alphons Knuppel zeker nut hebben, want hij stelt dat de cursussen vanuit zijn ervaring effectief blijken.

Daarnaast is VVN erg blij dat Uber laat zien dat het de problemen serieus neemt. Eerder liet Uber al weten dat het de minimale leeftijd voor bestuurders verhoogde van 18 naar 21 en dat iedereen minimaal een jaar het rijbewijs op zak moet hebben.