McLaren: ‘Fernando Alonso is onze reserve’

Fernando Alonso heeft natuurlijk afscheid genomen van de Formule 1, maar volgens zijn team, McLaren, is dat niet zo heel definitief. Als reserve-rijder kan hij gewoon in de nieuwe MCL34 stappen.

Vorig jaar maakte Fernando Alonso de keuze om zichzelf te verwijderen uit de Formule 1. Hij was van plan om de ‘Triple Crown’ te halen door de Indy500 te winnen. McLaren liet de coureur niet gaan en besloot hem te steunen door hem een auto in de Indy te geven. Het is natuurlijk ook mooi als een coureur met jouw auto zijn legendarische doel behaalt. Maar daarnaast is het ook wel fijn als je op hem kunt terugvallen als dat nodig is.

Tijdens de lancering van de nieuwe F1-bolide van dit jaar, liet Zak Brown, CEO van McLaren, weten dat ze dit jaar geen reserve-coureur voor de koningsklasse gaan aankondigen, maar dat het Alonso is. Daarmee lijkt het erop dat Sergio Sette Camara gepasseerd wordt als reserve-coureur.

"Well Fernando is still part of the team with our Indy 500 project. Gil [de Ferran, sporting director] ultimately leads our driver plans so we have a few plans and directions that we could go if we needed a reserve driver. I think we’ll probably stop short of announcing a reserve driver but I think there is a variety of drivers out there that if we need someone on short notice could could fill that role."

De uitspraak van Brown is niet bepaald een grote verrassing te noemen. McLaren had een flinke aderlating met het vertrek van Alonso uit de F1, en hem op welke manier dan ook betrekken bij het team is van onschatbare waarde