Taxidienst snijdt in personeel nadat personeel klanten snijdt

Het Chinese Didi Chuxing, dat eigenhandig Uber het land uit dreef, gaat 15 procent van zijn personeelsbestand schrappen. Kennelijk is het niet goed voor de markt als je personeel zich aan klanten vergrijpt en ze vermoordt. Wie had dat gedacht.

De Chinese ride sharing-markt wordt gedomineerd door Didi Chuxing, een bedrijf dat onder andere Apple tot zijn investeerders mag rekenen. Het slaagde er in 2016 in Uber uit de grootste uniforme markt ter wereld te verdrijven, en nam Ubers Chinese tak over

Echter, zoals wel meer startups heeft ook Didi hier en daar last van opstartproblemen. Als je ruim 13.000 man voor je hebt werken, kan hier nog wel eens een rotte appel tussenzitten. Verzuim je vervolgens je personeel goed te screenen, dan kan het gebeuren dat ze hun klanten ombrengen, en ze in een enkel geval ook nog seksueel misbruiken. Het overkwam Didi, en zoiets is vrij slechte PR. 

Als gevolg van deze twee moorden trok een deel van de gebruikers van de op $65 miljard gewaardeerde dienst zich terug, en nu schrapt het bedrijf 2.000 banen. Naar verluidt dan, want officieel heeft Didi nog niets bekendgemaakt.