DAG 3 Formule 1-tests: Max Verstappen rijdt weer in de RB15

De ochtendsessie van dag 3 in Barcelona zit er weer op en nog steeds heeft Williams geen meter gereden. Vanmiddag moet het gebeuren, met George Russell achter het stuur. Max Verstappen reed vanmorgen met een aero rake en zette rappe tijden.

Het is de derde dag van testen op het circuit van Barcelona in Spanje. Nadat Pierre Gasly gisteren in de RB15 mocht rijden, is het vandaag de beurt aan Max Verstappen om weer een dag met de auto te rijden. Voor Red Bull Racing lijkt het op een dag van aerodynamische tests en wat afstelwerk, want de auto met nummer 33 reed niet heel veel rondjes (uiteindelijk exact 33) in de ochtendsessie. Toch kwam er een vrij snelle tijd op de borden met 1:18,899

Valtteri Bottas reed het grootste aantal ronden, maar leek zich totaal niet bezig te houden met de tijd. De Fin had zelfs lange tijd de langzaamste tijd van iedereen op de klok. Ook Sebastian Vettel gebruikte de ochtend om veel benzine te verbranden, hij reed weer 80 ronden. In tegenstelling tot eergisteren zette de Duitser echter niet de snelste tijd, die eer ging naar Kimi Raikkonen. De Finse ex-Ferrari-rijder was de enige coureur die onder de 1:18 dook en een 1:17,762 klokte.

Bij McLaren startte de dag niet helemaal vlekkeloos, de eerste twee uur van de test staat het team binnen. Er moesten wat veranderingen aan de auto worden afgemaakt. Carlos Sainz rijdt echter vlak na elven naar buiten om wat rondjes met de auto te doen.

Renault gebruikt vandaag het DRS-systeem maar niet, aangezien dat gisteren bij Daniel Ricciardo afbrak. Nico Hulkenberg rijdt echter wel aardig snelle tijden met zijn wagen. Ook zet hij een flink aantal meters op de kilometerteller met ruim zestig rondes en een derde tijd van 1:18,800.

Tegen het einde van de sessie rijdt Daniil Kvyat in zijn Toro Rosso een vierder tijd, waardoor hij Max Verstappen naar de vijfde plaats duwt. De Limburger is dan ook op de baan, maar laat zich niet verleiden om de Rus te passeren in het klassement. 

Bij Haas rijdt derde rijder Pietro Fittipaldi de ochtend. De man met de beroemde achternaam rijdt prima tijden in de auto met de allerbeste sponsor allertijden. Hij zorgt echter ook voor de enige rode vlag van de morgen: net als op maandag bij Romain Grosjean valt de auto stil op het circuit.

Het grote wachten voor de middag is op de FW42 van Williams. Het team uit Grove heeft nog geen meter met de nieuwe auto gereden, terwijl er al tweeënhalve dag van testen achter de rug is.