Max Verstappen heeft vooral genetwerkt tijdens taakstraf

Een taakstraf krijgen van de FIA hoeft helemaal geen straf te zijn als je er positief in gaat. Zo heeft Max Verstappen zijn straf als steward bij de Formule E-race in Marrakesh helemaal niet als straf, maar meer als kans om te netwerken ervaren.

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië van vorig seizoen besloot Max Verstappen dat het een goed idee was om verhaal te halen bij Esteban Ocon die hem tijdens de race bijna van de baan kegelde. De Limburger gaf Ocon een duwtje, maar dat mocht niet van de FIA. De hoge heren gaven hem daarom een taakstraf. Hij moest verplicht grind harken steward zijn tijdens een Formule Zoem-evenement. Achteraf ondervondt Max dat helemaal niet als straf. Het leek meer op een kans om met mensen te netwerken.

"Op zich viel het allemaal wel mee, hoor. Ik had een leuke dag in Marrakesh. Daar zat ik de hele dag bij de stewards. Vitantonio Liuzzi was er ook, dus we konden een beetje over karten praten en over vroeger. Ik heb me wel vermaakt. Als je er toch naar toe moet, kan je er maar beter het beste van maken."

Niet alleen in Marrakesh vond Max wat leuke gesprekspartners, ook tijdens zijn verblijf in Zwitserland had hij al snel aanspraak met interessante figuren uit de racewereld. "Alle stewards over de hele wereld van de FIA kwamen daar bijeen. Ik heb alles een beetje aangehoord en ben nog even op het podium geweest met BMW-motorsportbaas Jens Marquardt. Iemand als Andy Priaulx was er bijvoorbeeld ook. Zo kom je weer wat mensen tegen aan wie je in de toekomst misschien wat hebt. Niks mis mee dus."

Op de vraag of hij nu van zijn fouten en zijn straf heeft geleerd geeft Verstappen de Telegraaf geen antwoord. "Ik heb gewoon een mooie tijd gehad. Ik heb de Formule E ook een keer gezien in het echt. En van de stewards gehoord hoe zij erover denken. Normaal ben ik er altijd maar tien minuten. Nu zat ik er tien uur…"