Red Bull: 'we zitten binnen een seconde van Ferrari'

Zo'n beetje iedereen is het er wel over eens dat Ferrari het beste team na de eerste testweek was. Wie er als tweede staat? Red Bull denkt dat het binnen een paar tienden van de Italianen rijdt en dat Mercedes derde ligt.

De hype-machine van Red Bull draait op dit moment op volle toeren. Als we de rode stieren mogen geloven is de overstap naar Honda niets minder dan fenomenaal en loopt de nieuwe krachtbron beter en krachtiger dan de blokken die ze afgelopen jaren van Renault kregen. Ook vlak voor de aanvang van de tweede testweek laat Helmut Marko, topadviseur van het team, zich weer erg positief uit. Volgens hem liggen ze met de RB15 nu op minder dan een seconde verschil van Ferrari en doet Mercedes niet meer mee om de eerste twee plaatsen.

"We lopen niet meer dan twee tienden van een seconde achter op Ferrari, en Mercedes ligt achter ons," laat Marko aan Auto Motor und Sport weten. Blijkbaar komt die positiviteit vooral voort uit de samenwerking met Honda. De Japanners geven genoeg redenen om optimistisch te zijn. "De motor is sterker en betrouwbaarder. Maar het is niet alleen dat. Honda benadert de samenwerking met een andere instelling. Het is die toewijding die ons nog optimistischer maakt."

Hoewel het op één klein puntje na (de crash van Pierre Gasly die ervoor zorgde dat een hele motor vervangen werd) erg goed soepel gaat met testen, komt Honda vermoedelijk voor de tweede testweek nog met een update voor het motorblok. Daarmee kan het kleine gaatje tussen Ferrari en de stieren dichtgelopen worden, maar de ingenieurs die aan de auto werken denken dat dit niet eens nodig is. Volgens hen biedt het chassis al genoeg om het verschil goed te maken.

Desalniettemin geven Max Verstappen en Pierre Gasly aan dat ze een duidelijk voelbaar verschil merken in het vermogen van de motor tegenover vorig jaar. Volgens Marko moeten "die twee tienden uiterlijk in Melbourne verdwenen zijn."