Italdesign DaVinci vleugeldeurt elektrisch of met V8

Designstudio Italdesign heeft een nieuw, strak modelletje neergepend. Het is een luxe vierzitter met sterk aflopende daklijn, en twee kneiters van Gullwing-deuren. Ze noemen 'm DaVinci.

Italdesign - sinds enkele jaren een 100% dochter van het Volkswagen-concern, neemt regelmatig concepts mee naar de Autosalon van Genève. Vorig jaar was dit de ZeroUno, dit jaar de DaVinci. Laatstgenoemde heeft de bekende scherpe lijnen en vouwen in de motorkap, maar het is niet zozeer een auto die af is, eerder een silhouet.

Het is de bedoeling dat de DaVinci als platform wordt gebruikt door derden, die hem verder kunnen inrichten en aanpassen naar hun eigen smaak. Zo kan er een 4.0 V8 in met vierwielaandrijving, maar is de auto ook geschikt voor een geheel elektrische aandrijving.

De auto, die en profil wel wat aan de conceptversie van de Kia Stinger doet denken, is 4.981mm lang en 2.124mm breed. De wielbasis bedraagt 2.900mm en de grondspeling 119mm. In het interieur zien we een mix van een Porsche-middenconsole en Audi's Virtual Cockpit. Verwacht verder een mix van koolstofvezel en aluminium voor de carrosserie, en een niet al te hoge waarschijnlijkheid dat we dit ooit op de openbare weg gaan zien. Maar een beetje spelen met design is altijd leuk, nietwaar?