VIDEO. Bejaarde irriteert politie bizar lang

Bejaarde automobilisten zijn niet de veiligste weggebruikers. Ze houden ervan om ver uit de buurt te blijven van de snelheidslimiet, zelfs als er iemand met zwaailichten achter ze rijdt. Dat bewijst deze opa die de politie meerdere keren dwarsboomt.

Weet u wat u moet doen als u op de hielen wordt gezeten door politie met zwaailichten en sirenes? Nog harder gas geven in de Audi RS6 is een fout antwoord in deze. Wat u ook niet moet doen is op een slakkengangetje doorrollen, vier centimeter de berm in duiken en hopen dat de Mercedes van de dienders zich wel door het niet bestaande gaatje kan wurmen. Toch doet deze opa precies dat. Sterker nog, hij laat zien dat hij over precies 0,0% verkeersinzicht beschikt.

Zo snijdt hij bij de eerst volgende rotonde de politiewagen. Even stilstaan of een 'rondje van de zaak' maken was handiger geweest. Vervolgens neemt hij de afslag en gaat hij enorm langzaam rijden op een punt waar de politie er zeker niet voorbij kan. 

Volgens de snorren (m/v) achter het stuur hebben ze hier te maken met een opa die volledig in paniek is geraakt. Als je zo snel in paniek raakt, dan is het wellicht verstandiger om het rijbewijs in te leveren en een abonnement op de bejaardenbus of de lokale taxidienst te nemen. 

Nu hebben we hier te maken met een opa die door zijn paniekaanval niet meer weet wat hij moet doen, in het buitenland komen we lui tegen die expres de nooddiensten blokkeren. Deze man in zijn Mercedes bijvoorbeeld. Hij laat de ambulance met toeters en bellen er niet langs. Klein piemeltje en wil niet ingehaald worden door grotere auto's?

Beide video's via Dumpert.