Mercedes-AMG S 65 Final Edition: bijna een Brabus

Door alle milieuregeltjes staat de V12 op het punt van uitsterven , maar voordat het zover is doet Mercedes-AMG nog even een passend eerbetoon met de belachelijk luxe Mercedes-AMG S 65 Final Edition, waarvoor ze een beetje bij Brabus afkeken.

Het Affalterbachse AMG doet veel magisch werk met verschillende formaten van de V8, maar ook met de V12 zijn ze erg bekend. Het is niet voor niets dat ze de machtige zesliter variant aan Pagani leveren. Maar zelf doen ze er ook mooie dingen mee, zo plempen ze hem in de S 65, waarin hij goed is voor 630 pk en 1.000 Nm. Daarmee ramt zelfs de kolossale S-Klasse naar snelheden van 300 km/u. Om even bij al dat machtsvertoon stil te staan is er nu de Mercedes-AMG S 65 Final Edition.

Blijkbaar heeft Mercedes voor dit tot 130 stuks gelimiteerde beest over de schutting gekeken bij AMG-tuner Brabus, want op het eerste aangezicht lijkt het alsof deze S 65 rechtstreeks uit Bottrop komt. De auto uitvoeren in zwart (met bronzen/gouden details) staat namelijk bovenaan de to-do-list van de heren (m/v) bij Brabus. En dat thema is doorgetrokken voor het interieur, waar er overdadig veel zwart is gebruikt.  

Voor deze speciale editie trekken de Duitsers alle stoppen uit de kast. De standaard uitvoering omvat bijvoorbeeld bekerhouders die kunnen verwarmen of verkoelen, stoelen die met twaalf elektromotoren perfect in te stelen zijn en het Magic Sky Control-panoramdak wat ook iets speciaals doet. Daarnaast hoeft het vakje naast de optionele AMG Driver’s Package niet meer aangevinkt te worden, want de auto heeft dit al ingebouwd waardoor de topsnelheid begrensd is op 300 km/u. 

Mercedes-AMG richt zich met deze speciale editie van de S-Klasse voornamelijk op verzamelaars van speciale wagens. Daarom is de S 65 volgehangen met plakkaten waarop '1 of 130' staat en krijgt de koper er een perfect passende stofhoes bij waarop 'AMG S 65 Final Edition' gedrukt staat. De prijs weten we nog niet, maar zoals vaker het geval is met dit soort auto's: als je om de prijs moet vragen, is hij waarschijnlijk te duur.