Range Rover Sentinel is gepantserde, maar onbewapende tank

Een tank is heel veilig, maar biedt weinig aan comfort. Ook mag je er de weg niet mee op. Maar gelukkig heeft Range Rover een oplossing voor dit soort problemen. Zeg hallo tegen de Range Rover Sentinel.

Er bestaan eigenlijk geen goede redenen om extra gewicht aan een auto toe te voegen, op één na. En die ene reden komt alleen naar boven als de inzittende zich continu onveilig voelt en op een maffia-hitlist staat: extra bepantsering. Speciaal voor de mensen die zelfs tijdens een ritje naar de supermarkt het doelwit zijn van een aanslag is er de Range Rover Sentinel, een 4,4 ton wegende Range Rover die alles aankan.

Een sloot doorkruizen, een berg beklimmen, een stukje vliegen, of over een spijkermat rijden, het deert de Sentinel allemaal niet. Hij doet het met gemak dankzij z'n speciale banden en 380 pk sterke vijfliter supercharged V8. En dat terwijl de inzittenden in een weelderig comfort vertoeven, want daar is niet op beknibbeld bij deze auto uit de stal van Range Rovers Special Vehicle Operations.  

Daarnaast zal het doelwit van de aanslag weinig merken van alle kogels die de auto treffen, want ongeveer 1.000 kilogram aan bepantsering zorgt ervoor dat een afschoten stuk lood van de auto afketst. Zelfs kleine explosieven en bermbommen doen de Range Rover niets. 

Maar goed, al die veiligheid gaat niet alleen ten koste van de bankrekening, ook zijn de prestaties van de Sentinel niet hetgeen je van een V8-aangedreven Range Rover verwacht. Een 0-100 km/u sprint kost 10,5 seconden en de maximale snelheid is begrensd op 193 kilometer per uur. Daarmee kan je vanaf 2020 gelukkig wel alle aanslagplegers in nieuwe Volvo's afschudden.