Lamborghini Aventador SVJ Roadster, dakloos de Nürburgring slopen

Naast een hele lading elektrische auto's en toekomstvisies, heeft de Autosalon van Geneve ook wat leuker spul te bieden. Een daarvan is de net aangekondigde Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

Vorige week kwamen de heren (m/v) uit Sant'agata met een dakloze versie van de Huracán Evo op te proppen. Deze bolide wordt getoond op de Autosalon van Genève en daarmee dachten we dat de kous af was, maar niets is minder waar. De Italianen hadden nog een monster klaarstaan voor een Zwitsers debuut: de Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

En een monster is het zeker met een 6,5 liter V12 die goed is voor 759 pk en 720 Nm. Dat vermogen gaat linea recta naar alle vier de wielen waardoor een sprint van 0-100 km/u binnen 2,9 seconden gedaan is. 0 naar 200 kilometer per uur kost 8,8 seconden van een mensenleven en het feest stopt bij 350 km/u, mits het hoofd van de bestuurder dat aankan. Het opvallende is dat deze cijfers nagenoeg hetzelfde zijn als die van de coupé. En dat is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de roadster maar 50 kilogram zwaarder is.

Het dak vouwt niet automatisch weg, maar moet met het handje verwijderd worden. Het bestaat namelijk uit twee delen van ongeveer zes kilogram per stuk. Tegen de tijd dat de auto geleverd wordt, kunnen die panelen er gelijk af, want hij wordt in de zomer verwacht. Lamborghini bouwt er maar 800 en wil graag minimaal 387.700 euro per auto vangen. De Nederlandse staat telt daar waarschijnlijk nog eens de helft bij op. En als de koper ook nog langs Lambo's Ad Personam-afdeling gaat, wordt het waarschijnlijk helemaal een duur feestje. Maar goed, daarvoor rijdt diegene dan ook wel de dikste roadster van dit moment.