Dames en heren: de eerste getunede Bugatti Chiron

Smaak kent geen budget, en daarom worden ook de duurste en exclusiefste auto's ter wereld getuned. Case-in-point: deze Bugatti Chiron Centuria van Mansory.

Waarom zou je een Bugatti willen tunen? Het antwoord van Mansory: omdat het kan. Het beruchte tuninghuis vergreep zich al eens vier keer aan de Veyron, en nu is de Chiron het bokje. Als u in eerste instantie dacht dat LEGO opnieuw een Chiron-bouwpakket heeft gemaakt, nemen we het u niet kwalijk. 

We zien een aangepaste achtervleugel, aero-wielen, een snorkel op het dak, en een plek om je ski's op te bergen tussen het voor- en achterwiel. Kortom: alle elegante lijnen zijn met een paar vouwen en extra gaten een stuk ordinairder gemaakt, de schetspen is inderdaad machtiger dan het zwaard. Maar - zoals we al opmerkten - smaak is subjectief, en kennelijk is er ergens op deze planeet een Arabier dolgelukkig gemaakt. 

Over eventuele vermogensstijgingen hebben we nog niets gehoord, maar we sturen ons mannetje wel even langs de Mansory-stand. Bird Box-style.