Max Verstappen erg enthousiast voor F1-seizoensstart in Melbourne

De wintertests verliepen voor Max Verstappen eigenlijk zonder echt noemenswaardige problemen. Daarom is de Limburgse coureur nu ook heel erg enthousiast voor de eerste race van het seizoen. Maar dat was hij niet altijd.

De afgelopen twee weken stonden voor Max Verstappen in het teken van de RB15. Deze moest getest worden. Dat betekende zoveel mogelijk rondes over Circuit de Barcelona-Catalunya rijden. Op zich natuurlijk geen probleem, maar toch was Verstappen voor aanvang van de testdagen zo gespannen dat hij bijna geen oog dichtdeed: "Ik kon niet wachten tot de filmdag op Silverstone. Ik wilde graag aan de slag en ontdekken hoe de motor zich gedroeg. De nacht ervoor heb ik amper geslapen. Ik ben al lang niet meer zó enthousiast geweest," vertelt Max aan Motorsport.

Dat enthousiasme vertaalt zich door in het hele team, en dat is volgens de Nederlander te merken ook. De tests verliepen mede hierdoor soepel. Iets wat volgens hem belangrijk is, omdat je na die twee weken niet veel tijd meer hebt om dingen aan te passen. "Het is een frisse start en iedereen kijkt ernaar uit om samen te werken en sterke resultaten te behalen. De sfeer in het team is erg positief en het is denk ik goed om alleen al zoveel motivatie te hebben."