Aston Martin Vanquish Vision opent jacht op McLaren

Het is zover: Aston Martin gaat een sportwagen met middenmotor bouwen. Deze Vanquish Vision geeft een voorproefje van wat we kunnen verwachten: een eigen ontwikkeling met twin-turbo V6.

Dat Aston Martin onder leiding van Andy Palmer ambitie heeft, was duidelijk. Er moeten veel  nieuwe modellen komen, waaronder een echte sportwagen. Je zou kunnen zeggen dat Aston tot nu toe iets meer tegen de Grand Tourers aanschurkte, en zodoende geen antwoord had op auto's als de McLaren 570S en 720S, of de Ferrari 488 GTB.

De nieuwe sportwagen, waarvoor de Vanquish-naam weer wordt afgestoft, krijgt een nog nader te specificeren twin-turbo V6 onder de kap. Dit beantwoordt meteen de vraag of Aston voor een zes-in-lijn of een V6 gaat. In plaats van een cilinderbank van de eigen 5.2 V12 te nemen, wordt de V12 simpelweg in tweeën gehakt. Of de inhoud per cilinder even groot blijft is de vraag, tegen het V8-geweld van McLaren en Ferrari moet Aston Martin wel zijn A-game brengen.

Aan de andere kant: u kunt beter niet uw adem inhouden tot de Vanquish er is, het ding staat pas voor 2022 (!) op het programma. Dat verklaart ook waarom we nu alleen renders uit een computer voorgeschoteld krijgen. Aston is er lekker vroeg bij met zijn concept, zogezegd. Een serie foto's, deels samen met de RB-003, vindt u hier direct onder.