Red Bull: 'Honda motiveert Adrian Newey enorm'

Vorig jaar wist Red Bull Adrian Newey weer te strikken voor het ontwerpen van de RB15. Een belangrijke factor daarin was de overstap naar Honda, dat 'really motivated' hem.

Vorig jaar leek het een flinke uitdaging om Adrian Newey weer eens aan de slag te krijgen om een nieuwe Red Bull Racing Formule 1-bolide te laten ontwerpen. De Brit had het eigenlijk wel een beetje gehad met de koningsklasse en wilde zich ergens anders op focussen. Toch wist het team van Max Verstappen hem te overtuigen voor de RB15. Volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull, was de overstap naar Honda hetgeen de doorslag gaf. Hij denkt dat de samenwerking met Honda de ontwerper nieuwe energie heeft gegeven.

Niet alleen de ontwerper is blij met de frisse Honda-wind, de rest van het team heeft er ook meer energie door gekregen. "The engine change has stimulated the whole team - and particularly Adrian. He sees that the engine is now getting closer and closer to the performance of the front-running teams. That's really motivated him and he's working very hard with all the guys and girls back in Milton Keynes. Hopefully we can look forward to a good season. Our job is to close that gap to Ferrari and Mercedes," vertelt Horner aan Sky Sports.

De Red Bull-teambaas is zelf ook erg te spreken over de samenwerking. Hij denkt dan ook dat ze goed voor de dag zullen komen bij de eerste Grand Prix in Melbourne. Hij zegt niet dat ze het gaan winnen gaan winnen van Ferrari, maar wel dat ze het gevecht met Mercedes aankunnen. 

"It's clear Ferrari after the second test look very strong. Mercedes are going to be there or thereabouts, they're the reigning world champions so they're not going to be slacking. I think we have definitely closed that gap. We will see not just in Melbourne, because that's a little bit of a unique track, but look over the first three races and then ask me again then how we're faring."

Overigens zag Newey zijn droom uitkomen op de Autosalon van Genève van dit jaar. Daar toonde Aston Martin de Valkyrie aan het publiek. Een van de projecten waar de ontwerper zijn hart en ziel aan heeft gewijd de afgelopen jaren.