Eerlijk zeggen: lijkt deze supercar op een haai?

Zijn makers vinden kennelijk van wel, want hij luistert naar de naam 'Akula', zoals de uit de kluiten gewassen zeeroofdieren in het Russisch heten. De constructeur - Ginetta - is geenszins Russisch, maar Brits.

Ginetta is geen onbekende in motorsportland. De Britten zijn al decennia op track days te vinden met hun wagens, die tot nu toe aangeduid werden met de letter 'G' en een cijfercombinatie, en bestonden uit een eigen chassis met kratmotor plus bak. Op de Autosalon van Genève komt hier verandering in: Ginetta onthult de Akula, een supercar die aanvankelijk in een beperkte oplage van 20 stuks per jaar uit moet komen.

De Akula - ook de bijnaam voor een Russische nucleaire onderzeeër - is qua styling al even onorthodox als qua naam. De eerste exemplaren moeten in 2020 komen, klanten kunnen tot die tijd alvast oefenen tijdens een customer experience day. Hier wordt onder andere gereden in de G58-prototype racer, een 940 kg lichte knaller met een 575 pk sterke V8. De Akula, voorgesteld in Typhoon Black, moet £340.000 gaan kosten, Ginetta zegt er al 12 verkocht te hebben.

Wij willen alleen weten: maken of kraken?