Audicrimineel gooit kraaienpoten naar politie

Het hebben van een snelle auto is voor criminelen blijkbaar niet meer genoeg om weg te komen van de politie. Afgelopen nacht kreeg de Duitse Polizei te maken met een Audiracer die rijkelijk met kraaienpoten strooide.

In Nederland lijkt het er vooralsnog op dat plofkrakers met een Audi RS6 voldoende hebben om uit handen van de politie te blijven. In Oostenrijk hebben de Audicriminelen waarschijnlijk meer moeite om de dienders voor te blijven. Deze grijpen nu naar grovere middelen om de snelle politiewagens voor te blijven: kraaienpoten. Daar kwam de Duitse politie gisteren bij Bergen (Beieren) achter toen ze een 'krachtige' Audi voor een routinecontrole aan de kant wilden zetten.

De Audirijder deed aanvankelijk alsof hij meewerkte, maar trapte plots het gas in richting Salzburg. De Polizei zette de achtervolging is, maar werd verrast doordat de vluchtende partij begon te strooien met metalen voorwerpen. Eerst leek het de politiewagens niet echt de deren, maar niet veel verderop moesten ze de achtervolging toch opgeven. De banden waren te zwaar beschadigd. 

De achtervolging werd overgenomen door verschillende andere eenheden uit Duitsland en Oostenrijk, maar zij werden allemaal op dezelfde cocktail van scherp metaal getrakteerd en konden de snelle Audi dus niet bijhouden. Niet alleen ontkwam de crimineel, ook de politiewagens raakte beschadigd door de rondvliegende spijkers, daarnaast konden enkele toevallig passerende burgers naar de lokale bandenboer voor wat nieuw rubber. 

De ontkomen Audi was waarschijnlijk de dag ervoor gestolen, en over de daders is niets bekend omdat de ramen geblindeerd waren. Ondanks het algehele gebrek aan aanwijzingen stellen de Duitse dienders toch een onderzoek in.