Max Verstappen: 'hoor veel goede verhalen uit de fabriek'

Pierre Gasly en Max Verstappen blikten vooruit op het aankomende Formule 1-seizoen. Daarin werd natuurlijk even de nieuwe samenwerking met Honda aangehaald. De coureurs hadden er zo hun eigen kijk op.

Volgens Red Bull verloopt de samenwerking met Honda zo soepel als het maar kan. De beide partijen claimen keer op keer dat ze heel blij zijn elkaar gevonden te hebben en alles op alles zetten om het beste uit het partnerschap te halen. Voor de podcast Talking Bull die Red Bull opneemt, werden Pierre Gasly en Max Verstappen tegenover elkaar geplaatst en werden ze uitgedaagd om vragen aan elkaar te stellen. Een daarvan was natuurlijk hoe er werd gekeken naar nieuwe partner Honda.

Pierre viel hierbij gelijk met de deur in huis en vertelde dat er voor hem op dat gebied eigenlijk niets veranderd is. Hij werkt immers al langer samen met de Japanners. "Ik werk al twee jaar met ze samen, en ik blijf het zeggen: de Japanners zijn de meest toegewijde mensen die ik ken. Als ze een doel stellen, dan werken ze dag en nacht tot ze die gehaald hebben. Ik denk dat ze heel erg pushen en dat we daar snel de vruchten van kunnen plukken." Max reageerde hierop met: "Ik ben benieuwd naar wanneer ik het zelf ga zien. Tot nu toe heb ik nog niet veel met de mensen van Honda gesproken, maar de verhalen die ik vanuit de fabriek hoor zijn compleet anders [dan tijdens de samenwerking met Renault]. En dat bedoel ik positief."

Waar er voor Verstappen niet veel verandert qua team en omgeving, staat voor Gasly de wereld op zijn kop. In zijn tweede jaar in de Formule 1 is hij toegetreden naar een van de topteams van de koningsklasse en daar wordt hij wel een beetje zenuwachtig van: "Het voelt voor mij heel anders, ik kom terecht in een andere cultuur, een ander team en andere mensen. Alles gaat een stuk dieper en we werken met een grotere fabriek. Dus ja, ik heb er zin, ook omdat de verwachtingen en de targets anders zijn. Ook de supersnelle teamgenoot maakt het leuk."

Daarnaast zijn beiden heren niet heel erg te spreken over de veranderingen in regels die voor 2019 zijn opgesteld. Beiden zijn het erover eens dat er dit jaar dankzij de veranderde voor- en achtervleugels niet of amper meer ingehaald gaat worden. 

Listen to "The 2019 Season Preview" on Spreaker.