Elon Musk gaat tunnel bouwen onder Las Vegas

Na een tunnel in Los Angeles heeft The Boring Company nu ook toestemming gekregen om onder Las Vegas te gaan graven. Om precies te zijn onder het Las Vegas Convention Centre.

Een tunnel van huis naar werk om de dagelijkse file te ontlopen is leuk, en het laat zien dat het concept van The Boring Company werkt, maar het uiteindelijke doel van het systeem is om duizenden mensen per uur te vervoeren. Precies dat moet Elon Musks tunnelgraafbedrijf voor elkaar krijgen in Las Vegas (en in Chicago). Daar heeft het de opdracht binnen gesleept om een tunnel van 3,2 kilometer met meerdere stations aan te leggen.

Op dit moment wordt het gigantische Las Vegas Convention Centre onder handen genomen om het naar de 21ste eeuw te trekken. Daarbij is ook direct gekeken naar een manier om mensen efficiënt over (of onder) het terrein te vervoeren. Al snel werd The Boring Company voorgesteld en kreeg het bedrijf de taak om een 'people mover' te ontwerpen. Dat ontwerp is nu goedgekeurd waardoor de ontwikkeling kan beginnen.

Het idee is nu om een soort rondje aan te leggen onder het complex waarmee ruim 11.000 mensen per uur rondgereden kunnen worden. Deze kunnen dan op meerdere stations in- en uitstappen en worden vervoerd in supersnelle autonome elektrische shuttles. Als het allemaal goed bevalt en goed uitpakt, dan bestaat er al een kans dat Las Vegas de hele Strip (het 6,8 km lange stuk van Las Vegas Boulevard waaraan vrijwel alle grote hotels zitten) ook wil aansluiten op het netwerk.

Natuurlijk laat Musk er geen gras over groeien, en denkt hij dat de tunnel tegen het eind van het jaar al open kan zijn voor het publiek. Maar voor die tijd moeten het uiteindelijke ontwerp en de constructieplannen nog wel goedgekeurd worden door verschillende hoge heren in Las Vegas. Al verwacht men dat rond juni 2019 gebeurd is.