VIDEO. Bokkelul veroorzaakt bijna-crash bij IJmuiden

Als je een uitglijder hebt gemaakt, kan je twee dingen doen: blij zijn dat alles goed is gegaan, of je bewijsmateriaal manipuleren en het op Dumpert uploaden. Deze dude koos voor optie 2.

We kijken mee door de dashcam van iemand die de vaart er op de A22 flink in heeft: 130 a 140 km/u is een realistische schatting, maar helemaal zeker weten doen we het niet, want de snelheid is afgeplakt. De snelweg eindigt en we naderen een paar verkeerslichten. Een paar honderd meter staat langzaamrijdend en stilstaand verkeer, Het is druk, en waarschijnlijk wordt ook gewaarschuwd voor verkeer door de matrixborden die vlak voor het inschakelen van de video gepasseerd worden.

Het overige verkeer rijdt al met aangepaste snelheid. Een Mercedes B-Klasse die de snelheid er al uit heeft, zet zijn knipper uit en gaat meteen naar links. Op dat moment komt onze boy racer met Bill Withers op de stereo met een noodvaart aangesjeest. Hij schrikt, maakt een nogal woeste stuurbeweging tussen twee auto's door, en weet zelf ternauwernood de vangrail te ontwijken. Maar wat een lulhannes om daar zo te scheuren. (via Dumpert)