James Bond gaat elektrisch rijden

James Bond ontkomt niet aan de milieupolitie. Voor zijn komende film moet hij zijn benzineslurpende Aston Martin inleveren voor een milieuvriendelijk en elektrische kar.

James Bond hoort in een Aston Martin rond te rijden. Vooral de DB5 is hierbij iconisch, maar vanaf 2020 is dat niet meer zo. De aankomende film, met werknaam Shatterhand, wil de nieuwe regisseur (Cary Joji Fukunaga) dat 007 de slechteriken van zich afschudt in een elektrische auto. Dit alles om Bond wat milieuvriendelijker te laten lijken voor het publiek.

Maar Bond kan natuurlijk niet in een goedkoop batterijgebakje rond sukkelen, en gelukkig heeft Aston Martin mogelijk een oplossing voor dit probleem: de 250.000 pond kostende, en nog in ontwikkeling zijnde Rapide E. Deze auto moet eind 2019 op de markt komen, maar er zijn al pre-productiemodellen beschikbaar. Perfect dus als marketingtool voor Aston en een leuke familie-auto om Daniel Craig in te laten scheuren.

Al deze informatie komt van een insider die meewerkt aan de film en die zijn informatie met een Britse krant wilde delen. Deze spion lijkt overigens niet zo gecharmeerd van de keuze om elektrisch te gaan: "The decision was spearheaded by the film's new director, who's a total tree-hugger. He is working directly with Aston Martin to get one of their electric cars ready for its big close-up. Everybody is afraid of Bond getting labelled 'too PC' but they all felt the time was right to put him in a zero emission vehicle."