Lewis Hamilton: 'Blij dat Max Verstappen kan inhalen'

Doordat Max Verstappen in Australië de Ferrari van Sebastian Vettel inhaalde, kon hij op jacht naar Lewis Hamilton. Iets wat de Brit niet is ontgaan, en waar hij eigenlijk wel blij om is.

Tijdens de Grand Prix van Australië van afgelopen weekend had Lewis Hamilton Max Verstappen bijna tegen de achtervleugel. Naar eigen zeggen kon hij de Nederlander makkelijk van zich afhouden, maar volgens Red Bull had Max de wereldkampioen kunnen pakken als ze hem los hadden gelaten. Maar het feit dat Max op het podium wist te eindigen voor Vettel in zijn Lina is ook niet aan Hamilton ontschoten. Hij is blij dat het vermogen van de Honda-motor Red Bull weer in de strijd heeft gegooid.

"Het is mooi om de verbetering te zien met Honda. Red Bull zat natuurlijk zo lang bij Renault en is nu in staat om een Ferrari in te halen, dat is geweldig. Bij Ferrari ging er dit weekend iets fout, maar ik ben er vrij zeker van dat de wagen nog erg goed is," vertelt Hamilton aan gpupdate.nl. Daarnaast gelooft de huidig wereldkampioen er heilig in dat er dit jaar een mooie driestrijd zal plaatsvinden. Hij denkt hierbij gelijk aan de tijd Ayrton Senna met een Honda reed. "Ik denk dat dit het begin is van een erg mooi gevecht. Ik groeide op met Ayrton Senna die met Honda reed en dat was toen erg indrukwekkend. Ze horen weer in de top en ik hoop dat de betrouwbaarheid in orde blijft zodat we nek-aan-nek kunnen racen."

Nu klinken de woorden van Hamilton natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar de man rijdt op dit moment wel in de krachtigste auto van de grid. Tenminste, als hij heel blijft. We horen hem graag nog eens als hij meer moeite heeft om Max echt van zich af te houden, maar daarvoor moet Red Bull nog een flink gat dichtlopen. Iets waar het team hard aan werd door bijvoorbeeld het chassis meer downforce te geven. Red Bull koos ervoor om in de eerste race dit wat te verlagen zodat de Honda-motor het minder zwaar had en de auto hogere snelheden kon halen. Nu blijkt dat het Honda-blok naar verwachting presteert, kan de auto ook anders afgesteld worden.

Voor wat betreft Ferrari en hun relatief slechte prestaties is het nog steeds niet duidelijk wat hier misging. Natuurlijk was het een rare keuze om de snelste rijder van het team achter de langzamere te houden, maar hier zit wellicht meer achter. Daarnaast lijken mensen vooral te denken dat de SF90's van het team simpelweg verkeerd afgesteld waren en dat ze dit voor de volgende race op orde hebben.