Christian Horner nog niet zeker over kansen kampioenschap

Red Bull lijkt tot nu toe een goede kans te maken op het kampioenschap met Max Verstappen achter het stuur. Maar na de eerste race weet de voorheen zo positieve teambaas Christian Horner het ineens allemaal niet zo zeker meer.

Honda gooide tijdens de Grand Prix van Australië hoge ogen met een eerste podiumplaats sinds 2008. Ook Max Verstappen begon zijn seizoen erg sterk. De combinatie lijkt dus een degelijke kans te maken om aan het einde van dit Formule 1-seizoen met de winst naar huis te gaan. Red Bulls topadviseur Helmut Marko is het daar roerend mee eens, maar de de teambaas niet zo zeer. 

"Het is nog te vroeg om over het kampioenschap te praten. Het podium was een mooi moment voor Honda en we zijn erg trots op de prestatie. Ik hoop dat dit het begin van een sterk seizoen is. We hebben een goede start, maar dit was slechts één race. We moeten nu vooral op deze positieve energie voortborduren," vertelt hij aan Formel 1.

Helmut Marko zit zeker niet op een lijn met Horner. Hij denkt dat Red Bull, zeker na de afgelopen podiumplaats, vol moet doorpakken. Ze hebben nu een goede motor, zijn geen klantenteam meer en hebben Max. 

"We gaan voor de titel vechten dit jaar. We hebben Verstappen als de beste jonge coureur op het moment, een goede wagen met een sterke en betrouwbare motor. Mensen verklaarden me voor gek toen we aangaven met Honda te willen samenwerken, maar ik had zoals wel vaker gelijk. Dankzij de professionaliteit van Honda waren we in Australië in staat om het chassis van Verstappen snel en zonder problemen te wisselen. Dat was nodig vanwege een kapotte brandstoftank."

De twee hoge heren van Red Bull zijn het klaarblijkelijk niet helemaal met elkaar eens, maar het lijkt er niet op dat ze met elkaar in botsing zullen komen. Horner is immers nog steeds positief, maar houdt zich, net als Max Verstappen de laatste tijd ook doet, wat meer op de vlakte. De hoogspraak van de afgelopen winter is daarmee grotendeels uit het team verdwenen.