Aston Martin DBS GT Zagato: het project van £6 miljoen

Aston Martin heeft een nieuw projectje voor de superrijken onder zijn clientèle: een moderne interpretatie van de DB4 GT Zagato, op basis van de DBS Superleggera. Er worden er 19 gemaakt, en dit zijn de eerste schetsen.

De DBS GT Zagato is onderdeel van de DBZ Centenary Collection, een project dat - samen met carrosseriebouwer Zagato - ter gelegenheid van 100 jaar Aston Martin in het leven is geroepen. Voor 6 miljoen Britse pond kopen 19 klanten zich in het project, dat bestaat uit de DBS GT en een DB4 GT Continuation Series. De DBS komt eind 2020, de DB4 nog dit jaar. Laatstgenoemde is in feite een 100 procent kloon van de 58 jaar oude DB4 GT Zagato, die wordt gemaakt met de productiemethoden van nu. Een trucje dat kennelijk populair is onder Britse fabrikanten, want ook Jaguar is er verzot oo.

U zou kunnen beargumenteren dat het nogal een bedrag is, 6 miljoen pond voor een rebody van de moderne DBS en een kloon van de DB4, en dan heeft u gelijk. Maar het is wat de gek ervoor geeft, en Aston Martin hoeft wereldwijd maar 19 klanten te vinden. Lamborghini had ook weinig moeite om voor 2 miljoen een Aventador met een andere bodykit (de Veneno) te verkopen.

Enfin, kijkt u eens rustig naar de eerste schetsen, over anderhalf jaar staat er een eindproduct. Niet dat u dit in het wild gaat zien, want de auto's verdwijnen hoogstwaarschijnlijk allemaal onder een laken in een privécollectie, om misschien een keer op Goodwood een paar kilometer op de klok te zetten. De DBS GT Zagato zal onderhuids dezelfde specificaties hebben als de Superleggera: 715 pk uit een 5,2 liter V12.