Wereld weer een stukje mooier: Polizei arresteert Nederlandse plofkrakers

De Duitse politie heeft vier Nederlandse plofkrakers opgepakt.

In de onderwereld is het een goede gewoonte om te leven volgens het adagium 'don't shit where you eat'. Alleen hele sneue derderangsdieven beroven omaatjes in hun eigen wijk. Beter sla je op ruime afstand van je domicilie toe. Dat hebben vier Nederlandse plofkrakers goed begrepen: drie van de vier zijn afkomstig uit Utrecht, maar winkelden proletarisch in het Duitse Ruhrgebied.

Zowel de Nederlandse als de Duitse politie hield de zware jongens al een tijdje in de gaten: 'De groep werd al langere tijd in de gaten gehouden door politie-eenheden aan beide zijden van de grens. Toen ze gisteren de grens overgingen werden ze gevolgd door speciale arrestatie-eenheden en een helikopter, meldt het Duitse Openbaar Ministerie.' Net toen ze bezig waren geldautomaten in de stad Heiligenhaus te vullen met gas - kein Witz - werden de 'jongeren' van tussen de 19 en 22 op heterdaad betrapt.

De lieve jongens (m/v/x) worden verdacht van minstens acht plofkraken. De Nederlandse politie doorzoekt hun woningen. Hoewel de Polizei ook weleens het vuur opent op (Audi's van) plofkrakers, wordt dit viertal gewoon voorgeleid aan de rechtercommissaris in Duitsland. Het zou zomaar kunnen dat dit dus alsnog eindigt op mistig weiland op een vroege ochtend.