Elon Musk: Tesla Model 3 levert geld op, gaat een miljoen mijl mee

Als het aan Elon musk ligt ben je dom als je geen Tesla Model 3 koopt. De auto verdient zijn eigen geld en gaat minimaal een miljoen mijl mee, want zo goed is hij in elkaar gezet.

Het ene na het andere twitterschandaal achtervolgt Elon Musk, CEO van Tesla, maar hij gaat gewoon door met ietwat exorbitante claims verspreiden via het sociale netwerk. Nu beweert Musk dat de Model 3, die eerder bestempeld werd als slecht in elkaar gezette auto, gemaakt is om minimaal een miljoen mijl (1.609.000 km) mee te gaan. En terwijl hij die mijlen aflegt verdient hij zijn kostprijs terug, want als je hem inzet als een zelfrijdende taxi levert hij makkelijk $1 per gereden mijl op.

Musk zegt dus eigenlijk dat de Model 3 niet alleen onverwoestbaar is, maar dat hij ook nog eens zichzelf kan rijden en daarmee gratis geld kan verdienen. Waar de Tesla-baas het op baseert blijft een gissen, want veel meer informatie dan zijn Tweet krijgen we niet.

Het enige vuiltje aan de horizon van de Model 3 is het accupakket dat waarschijnlijk maar 300.000 mijl meegaat voordat er een module vervangen dient te worden. Maar daar heeft de autofabrikant vanaf het begin over nagedacht bij de kleinste Tesla, want hij heeft maar vier modules tegenover de maximaal 16 in andere Tesla's. Daardoor zijn de kosten voor het vervangen ook relatief laag: tussen de $5.000 en $7.000 per module.