Audi e-tron GTR wordt spirituele opvolger van de R8

Ronkende, hoogtoerige V10 eruit en drie zoemende elektromotoren erin. Klinkt dat als een goede deal?

Het ziet er sterk naar uit dat we in 2022 een kopje Euro98 op de grond moeten gieten, voor een gevallen tiencilinder. Het 5,2 liter grote kunstwerkje, dat nu nog de Audi R8 aandrijft, gaat volgens hardnekkige geruchten op het hakblok. De auto die de R8 opvolgt wordt in dit scenario zuiver elektrisch. Hiermee mikt Audi op een concurrent voor de tweede generatie Tesla Roadster.

De buzz over de e-tron GTR komt van Car, dat hiermee de geruchten die een half jaar geleden door Autocar werden gebracht herhaalt, maar aangezien het nog tot 2022 duurt voordat de huidige R8 aan vervanging toe is, is dit speculatie die ze wel aan durven gaan. Als het achteraf niet blijkt te kloppen passen ze hun artikel plus hyperlink gewoon aan, want zo rollen de Britmedia.

Naast de drie elektromotoren, die zo'n 500 kW moeten gaan leveren, wordt gesproken over een bereik van 480 km en draadloos laden. De 95kWh batterij zou volgens het solid-state-proces worden gefabriceerd, maar hiervoor lijkt 2022 ons wel rijkelijk vroeg. Het is een feit dat Audi vol inzet op elektriciteit - en dat een elektrische supercar hier ook bijhoort - maar de Duitsers lijken hier ook hun eerste hobbels tegen te zijn gekomen: de e-tron kampt met tegenvallende productieaantallen, en de e-tron Sportback wordt volgens geruchten uitgesteld van 2019 tot 2020.