Max Verstappen is de enige die Mercedes in Monaco kan verslaan

Na vijf 1-2's voor Mercedes en Ferrari dat door het ijs zakt, geeft niemand veel om de kansen van de concurrenten van het team met de ster in Monaco. De enige die Mercedes van de overwinning kan houden is Max Verstappen.

Voorafgaand aan de GP van Monaco wordt Red Bull Racing in een underdogpositie gemanoeuvreerd, en dat vinden ze wel best, geloven we. Iedereen gaat vol op het Mercedes-orgel, en - eerlijk is eerlijk - het team uit Brixton domineerde de eerste vrije trainingen dan ook. Wat echter vergeten wordt is dat Red Bull traditioneel sterk is in Monte Carlo, en dat Mercedes de afgelopen jaren de grootst mogelijke moeite had zijn banden op temperatuur te krijgen. Dit laatste lijkt ook dit jaar weer het geval te zijn.

Max Verstappen maakte vorig jaar een goede kans op de overwinning, totdat hij in VT3 zijn Red Bull kapotreed. Daniel Ricciardo ging met de overwinning aan de haal, en Max is erop gebrand de zege bij Red Bull te houden. In de eerste vrije trainingen was de Red Bull ongeveer een seconde langzamer dan vorig jaar, terwijl de Mercedessen hun tempo matchten. Echter, Max had in VT2 last van een kapotte radiateur en een experimentele afstelling die niet helemaal uit de verf kwam. 

Voor zover we nu een inschatting kunnen maken, is de enige coureur die Mercedes van pole kan houden, Max Verstappen. En in Monaco geldt: pole position is het halve werk. And then someRacefans analyseerde alle resultaten van de eerste vrije trainingen, en kwam tot de volgende conclusie: Max Verstappen is een kanshebber op pole en Lance Stroll loopt weer als vanouds te klooien in Monaco.