Gelekt: Ferrari's nieuwe 1.000 pk hybride supercar

Ferrari's nieuwe V8-supercar met middenmotor, die vanavond officieel onthuld wordt, is gelekt. We zien veel gelijkenissen met een F8 Tributo, maar onder de kap verschillen de modellen flink. 

Op een evenement in Maranello wordt vanavond om 19:30 uur Ferrari's tweede hybride supercar gepresenteerd. Na de LaFerrari (V12, halo car) volgt de auto die in de wandelgangen simpelweg als BB (wat niet voor Berlinetta Boxer, maar Big Brother staat) wordt aangeduid. We vangen de naam 'SF90 Stradale' op(een verwijzing naar het 90-jarig bestaan van de renstal Ferrari a.k.a. Scuderia Ferrari), maar dit is nog zeer onofficieel. A propos LaFerrari: de bubbel op deze auto doet ons aan dat model denken.

De motorisering is dezelfde als de 488 Pista / F8 Tributo. Een midscheepse 3,9 liter V8 met twee turbo's en 720 pk. Deze wordt ondersteund door zo'n 300 pk aan elektropower, waardoor het totale vermogen op 1.000 pk uitkomt. De prijs zal pakweg een half miljoen euro bedragen. Bovenstaand plaatje verscheen op Instagram, maar werd snel weer offline gehaald. 

Om eerlijk te zijn werden we door dit eerste korrelige beeld niet bepaald weggeblazen. Het Ferrari-DNA is evident, en de gelijkenissen met de F8 Tributo (en een vleugje J50) eveneens. Echter, voorlampen, heupen en plaatsing van de uitlaten zijn duidelijk anders. Vanavond zien/horen we meer. Hieronder voor de volledigheid Ferrari's teaservideo, en de F8 Tributo, voor de beeldvorming.