Rechter verbiedt Hell's Angels, wat nu? Autobahn weet raad

De Utrechtse rechtbank heeft vanmorgen brommerclub Hell's Angels verboden. Jammer voor de motorrijders, maar dat was toch al levensgevaarlijk. Ons advies: word autoclub, dat is veel handiger.

Nu de Hell's Angels verboden zijn in Nederland hebben de leden van die club een probleem. Om te voorkomen dat ze met hun ziel onder de arm moeten gaan rondlopen heeft Autobahn een aantal welwillende adviezen voor de motormuizen. Belangrijkste punt: stap over op auto's. Dat is niet alleen veel veiliger, het is ook nog eens veel handiger op een aantal punten die juist voor Hell's Angels belangrijk zijn. We beginnen met wat revolutionaire plannen en bouwen langzaam af naar wat conventionelere adviezen.

Als de Hell's Angels zich om zouden dopen in Heaven's Messengers, kunnen ze het evangelie van elektrisch rijden verkondigen. Heel handig in Tesla's, die komen immers net als Harley Davidsons uit de States. Daarnaast is het handig dat er vijf Messengers in passen en dat er heel veel bagageruimte in zit voor 'pakketjes' en/of 'horizontale passagiers'. Helemaal prettig is dat niemand je hoort aankomen en al helemaal niet hoort vertrekken. Het grootste voordeel van een elektrische auto is echter dat je altijd een heleboel stroom bij je hebt, daarmee kan je potentiële tegenstanders altijd even elektrocuteren ("hier, pak dat oranje kabeltje maar vast").

Stel dat vol-elektrisch gaan nog een stap te ver is -toegegeven het is nogal een overstap van de Big Twin naar een batterij- kunnen de Angels ook kiezen voor een tussenoplossing: Purgatory's Preachers. Op het gebied van hybride auto's is er heel wat te kiezen (vanaf vanavond kun je zelfs weer bij Ferrari terecht). Maar stel dat je voor een BMW X1 Hybride kiest, dan doe je op allerlei manieren goed werk. Ten eerste zal de leek denken dat je in een BMW uit Amerika rijdt, aangezien de X-modellen al decennia uit Spartanburg, South Carolina, komen. Maar de X1 komt gewoon uit Nederland, superhandig voor de goodwill als je weer eens bij de rechter moet komen. Daarnaast heb je behalve de elektrocuteermogelijkheid van het hybridesysteem ook gewoon een verbrandingsmotor bij je. Je kunt dus ook CO2 gebruiken om je adversaries uit te schakelen. 

Mocht dat hele milieuvriendelijke gebeuren toch niet in de smaak vallen, dan is de Dodge Challenger Demon misschien wat. Aartsengel Sariël zendt zijn volgelingen met superchargers de wereld in. Net als de Harley Davidsons maakt de Demon gruwelijk veel herrie en is het eigenlijk voornamelijk een manier om benzine heel snel om te zetten in geluid. Desondanks kan de Demon ook verschrikkelijk hard rechtdoor rijden. Dat is toch ook een beetje eenovereenkomst met een motorfiets: hard wegrijden, snel rechtdoor en langzaam door een bocht. Net als de bovenstaande auto's biedt de Dodge het voordeel dat je -zeker met getint glas- niet goed te zien bent. Met de opvallende leren vestjes van de Hell's Angels rondlopen is immers niet verstandig nu de boel verboden is. Als Sariëls Superchargers ben je verzekerd van een opvallende, maar toch anonieme entree.

Als je als motorbende geen afscheid kunt nemen van de motoren, maar toch een beetje aan het verbod van de rechter wilt voldoen, kun je overstappen op de Morgan Three Wheeler. Het is een auto, maar toch ook niet. Hij verbindt eigenlijk de nadelen van de motorfiets met de nadelen van de auto, maar dat hindert niet. Je zit lekker buiten en je kunt veel herrie maken en je bent geen motorbende meer. WIN! Bijkomend voordeel is dat je vreemde sporen achterlaat. Rechercheurs zien drie sporen lopen in plaats van twee of vier en zullen ongetwijfeld denken dat er iemand met een scootmobiel op plaats delict is geweest. Hoppa.