'Nog steeds veel caravans met versleten banden'

Vakantiegangers die met caravan of vouwwagen op pad gaan, kijken niet altijd goed naar de staat van hun banden. Dat is de conclusie van de Bovag, die bij een steekproef de nodige gebreken constateerde.

Het is een van die dingen waar je de klok op gelijk kunt zetten: begin juli begint de Tour de France, en ook komt belangenvereniging Bovag met de jaarlijkse waarschuwing dat u even goed op de staat van uw caravan moet letten. En niet altijd onterecht: wie een caravan heeft maakt hier doorgaans weinig kilometers mee, en bij de oudere exemplaren worden de bandjes nog wel eens vergeten. Wanneer het beestje uit de stalling komt moet u natuurlijk even de bandendruk checken, maar ook de staat van de bandjes controleren. Oudere banden hebben vaak nog een goed profiel, maar zien er op de wangen craquelé uit: met barstjes dus. 

De branche-organisaties en de Duitse wet (voor caravans met een goedkeuring voor 100 km/u) zegt: elke zes jaar vervangen, en deze vuistregel heeft de Bovag gehanteerd om te definiëren of caravanbanden 'versleten' zijn. Bij de steekproef kwam een percentage van 30 procent naar voren, waarbij de viercijferige DOT-code op de wang als uitgangspunt werd genomen. Hierbij is dus geen rekening gehouden met de ingebruikname van de band, maar puur met de fabricagedatum. Let wel: een handelaar mag een band wettelijk tot maar liefst 3 jaar opslaan, en hem dan alsnog als fabrieksnieuw verkopen.

De gebruikte definitie van 'versleten' mag u dus terecht nogal ruim vinden, en onthou dat de Bovag er ook belang bij heeft zijn leden omzet te bezorgen. Desalniettemin zullen we de waarschuwing niet wegwuiven: je zal ze de kost geven die met een volstrekt ondeugdelijke caravan op pad gaan, en de mogelijke gevolgen zijn enorm. Niemand staat graag uren in de file omdat iemand anders te krenterig was om twee nieuwe bandjes aan te schaffen.

Aan de andere kant: niet alleen de technische staat is belangrijk. Ook zaken als belading en rijstijl spelen een grote rol. Vandaag staan de mannenbroeders van de Bovag in Zuid-Limburg aan de A2 te controleren of caravanrijders hun zaakjes wel op orde hebben.