Zeven sub-zero coole sneeuwmobielen voor tijdens de terminale hittegolf

Als er ooit een moment komt waarop u de mussen letterlijk dood van het dak kunt zien vallen, dan is dat waarschijnlijk deze week, als het kwik richting de 40 graden stijgt. Ter verkoeling zocht Autobahn zeven epische sneeuwmobielen voor u uit.

De koets van een Fiat Panda op een enorm monster truck-chassis leggen, het was in 2012 een even lollige als aandachtstrekkende exercitie. Met 59 inch wielen heb je misschien wel een laddertje nodig om erin te komen.

Tijdens een demo run met sneeuwkettingen een besneeuwde piste in Kitzbühel beklimmen? Max draait er zijn hand niet voor om.

Als je de 'Iceman' onder contract hebt, moet je daar ook eens iets mee doen. McLaren maakte niet zozeer een sneeuwmobiel, maar wel een ijssculptuur van de MP4-21. Kijk die Kimi toch eens enthousiast zijn.

U wilt wel een besneeuwde berg op, maar rijdt alleen 'American'? Laat deze mastodont u dan een handje helpen

De F40 laat qua cultstatus de temperatuur om zich heen sowieso al wat graadjes dalen, maar het meesterwerkje uit de jaren '80 kan ook daadwerkelijk op een besneeuwde ondergrond uit de voeten. Deze Japanner demonstreert het even.

Is een gewone sneeuwscooter u te spartaans, kijk dan eens naar een volwaardige auto op rupsbanden. Nissan maakte er voor de Amerikaanse PR drie tegelijk. Ideaal om de 2.000 km aan file mee te omzeilen, als het in Nederland weer eens sneeuwt. 

Geen sneeuwlijstje is compleet zonder een echte Pistenbully. In dit geval eentje met 527 pk en 6,25 meter aan sneeuwschuiver ervoor. Geen overbodige luxe in de uitgestrekte wintersportgebieden, waar 's nachts altijd veel werk te verzetten is. Dit ding is echt HUGE.