Waarschuwing aan pillenpoppende festivalgangers: ga niet te snel rijden

Met Solar en Lowlands voor de deur doen Dr. Ben, Vinnie, Peppie, Rolo, of hoe de dealer maar in de telefoon staat, goede zaken. Want wie wil nou geen dopaminevoorschot van een synthetisch housenootje? Echter, stap niet te snel hierna achter het stuur.

Bovenstaande waarschuwing - afkomstig van Team Alert - lijkt een redelijke no-brainer, want wie stapt er nou achter het stuur als zijn pupillen nog even groot zijn als zijn iris en de warme golven nog door je vezels klotsen? Echter, kijk naar de tijd die gerekend wordt tot het weer veilig geacht wordt om aan het verkeer deel te nemen, en u zal aardig schrikken. 16 uur bij een enkel MDMA-schijfje tot maar liefst 58 uur, als u het type bent dat het liefst een vat PMK per sessie achterover slaat. Yikes. 

Team Alert lanceert vandaag de nieuwe campagne 'rij tripvrij', wat wel een beetje laat in het festivalseizoen is, maar wij doen de planning niet. Op een speciale website is alles te lezen over halfwaardetijden en rij-advies. Onze tip: regel bij verre festivals een NSB (Niet-Spacende Bestuurder), want het is wel zo veilig, en bovendien kan je er op de wegen rond grote Duitse en Zwitserse festivals donder op zeggen dat de kit met speekseltest staat te controleren. Daarnaast heeft ook de Nederlandse politie sinds enige tijd een drugstest. Maar toch: meer dan twee etmalen wachten tot een beetje MDMA ver genoeg uit je bloed is, het is nogal wat...