Natte vrije training Monza geplaagd door rode vlaggen

Aan spins en crashes geen gebrek
Max Verstappen Monza

De eerste vrije training op een regenachtig Monza is afgerond, en niet iedereen kwam er zonder kleerscheuren af. In totaal telde de sessie drie rode vlaggen, en werd er volop schade gereden.

Het regent sinds gisteravond bij vlagen pijpenstelen op Monza, en dus konden de coureurs zich vanochtend gereed maken voor een natte vrije training. De sessie begon op full wets, maar naarmate de tijd vorderde, werden deze ingeruild voor Intermediates. Helemaal op het eind kwamen een aantal mannen nog met slicks op de baan.

Leclerc rapst, Albon verslaat Verstappen

Charles Leclerc kwam uiteindelijk als snelste uit de bus, voor beide McLarens. Max Verstappen noteerde een zevende tijd, met slechts 11 gereden rondjes. Hierbij klaagde hij over te hoge bandendruk, waardoor de auto's te makkelijk weggleden op het natte asfalt. De eerste rode vlag kwam op naam van Kimi Raikkonen, die zijn Alfa Romeo met een klein toefje gas in de Parabolica om zijn as draaide, en achterwaarts de grindbak in gleed. Hierna was het de beurt aan Sergio Perez, in de Variante Ascari. Pierre Gasly tot slot was de laatste coureur die voor een stop zorgde, met een vrij onschuldige crash. 

Hieronder de uitslag van de sessie, waar u vooral niet al te veel conclusies aan moet verbinden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2931e36ff32', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });