De Vries opnieuw naar het podium in Formule 2-sprintrace in Monza

Nyck de Vries heeft zichzelf naar een knappe podiumplek gereden tijdens de Formule 2-sprintrace. De Nederlander moest alleen Jack Aitken en Jordan King voor zich dulden op het circuit in Monz
HH-114456815.jpg

Nyck de Vries heeft zichzelf naar een knappe podiumplek gereden tijdens de Formule 2-sprintrace. De Nederlander moest alleen Jack Aitken en Jordan King voor zich dulden op het circuit in Monza.

De start
Daar waar de Formule 3 eerder op de ochtend nog te maken had met regenbuien, was het bij de start van de Formule 2-sprintrace droog. Iedereen vertrekt dan ook van zijn positie met slicks onder de auto. 

Nyck de Vries start vanaf de zesde positie, nadat de Nederlander op zaterdag een indrukwekkende inhaalrace reed. Vanaf de laatste startpositie rukte de Vries op naar een uiteindelijk prachtige derde plek. De start in de sprintrace lijkt op het eerste gezicht voor hem fantastisch, maar de kampioenschapsleider moet invoegen op de zevende positie. 

Vooraan heeft Jack Aitken zijn eerste positie vastgehouden. Daarachter heeft MP Motorsport met Jordan King de tweede plek in handen. Guiliano Alesi rijdt op de derde positie.

Kettingreactie na fout Ghiotto
Nyck de Vries probeert in de zevende ronde Sergio Sette Camara in te halen, maar schiet rechtdoor in de eerste chicane en raakt daarbij de Braziliaan. Dat komt omdat Luca Ghiotto de Vries raakt, zo blijkt uit de herhaling. De Italiaan raakt daarbij ook Sette Camara. De UNI-Virtuosi-coureur moet zich met een lekke band melden in de pitstraat en voor Sette Camara is de race voorbij. Een kortstondige Virtual Safety Car is het gevolg.

Ook Jack Aitken en Jordan King hebben het met elkaar aan de stok. Het levert een prachtig gevecht op, maar Aitken houdt King, zij het met kunst- en vliegwerk, achter zich. Niet veel later moet King zijn tweede positie afstaan aan Callum Illot.

In de tiende ronde weet de Vries met een mooie actie voorbij te gaan op Giuliano Alesi. De Nederlander is het hele weekend al snel op Monza, en ook in de sprintrace heeft hij zijn pijlen gericht op een podiumplaats. Het gat met King, die de derde positie in handen heeft, bedraagt een halve seconde.

De Vries maakt remfout in slotfase
Nyck de Vries heeft het podium in zicht, maar dat verandert als hij een fout maakt in de achttiende ronde van de wedstrijd: de Vries verremt zich bij de eerste chicane en kan ternauwernood een ongeluk voorkomen. Nobuharu Matsushita krijgt hierdoor de vierde plaats cadeau en de Vries wordt terug verwezen naar de vijfde positie. Matsushita heeft echter een vijf seconde penalty gekregen en zal hierdoor, mits het gat klein genoeg blijft, achter de Vries eindigen.

Ook Callum Illot maakt een grove fout in de laatste ronde. Het aanremmen voor de eerste chicane gaat volledig fout en de Brit verliest in het zicht van de haven een mooie tweede plaats. De Vries pakt hierdoor weer een plekje. 

Vanwege de straf van Matsushita gaat de Vries naar het podium. Jack Aitken wint de race voor Jordan King. De snelste ronde van de race werd verreden door Mick Schumacher, die daarmee een extra punt toevoegt aan zijn puntentotaal. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e295c94eb97d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });