Bizar moment in F2: Beide Campos-auto's crashen naast elkaar

F2 had een apart moment dit weekend. In de kwalificatie crashten de twee auto's van Campos zonder dat ze iets met elkaar te maken hadden.

De campos-auto's van Hadjar en Marti in F2

Een bijzonder vreemd moment in de kwalificatie van de Formule 2 in Baku. In de laatste fase van de kwalificatie voor de race dit weekend werd de gele vlag ineens gezwaaid, die vrij snel overging naar een rode vlag. Op zich is het niet zo gek dat de relatief onervaren Formule 2-coureurs crashen op een krap circuit als Baku, maar de reden hier was wat vreemder.

Het waren namelijk de twee Campos-auto’s van Pepe Marti en titelkandidaat Isack Hadjar. De auto’s crashten strak naast elkaar, maar de twee crashes hadden niets met elkaar te maken. “Toevallig” hadden beide auto’s problemen met hun remmen op exact hetzelfde punt van het circuit. De wedstrijdleiding gaat nog onderzoeken wat de oorzaak was van deze problemen en of Campos daar straf voor verdient.

Door de crash konden de beide coureurs geen nieuwe tijd meer neerzetten, wat betekent dat ze vanaf plek 15 (Hadjar) en 21 (Marti) beginnen aan de twee races dit weekend. Vooral voor Hadjar is dat slecht nieuws. De Fransman staat nog maar elf punten voor op zijn rivaal Gabriel Bortoleto en loopt nu dus het risico zijn eerste plek in het kampioenschap kwijt te raken. Bortoleto zette de zesde tijd in de kwalificatie.