Ferrari F8 Spider viert overwinning van Leclerc met een nieuwe cabrio

Ferrari heeft zijn nieuwe cabriolet onthuld: Ferrari F8 Spider. Net als de gewone F8 heeft hij de 720 pk sterke V8 achterin liggen.

Ferrari F8 Spider

Ferrari heeft zijn nieuwe cabriolet onthuld: Ferrari F8 Spider. Net als de gewone F8 heeft hij de 720 pk sterke V8 achterin liggen. De 3.902 cc met turbo hoeft 20 kilogram minder auto te verplaatsen dan zijn voorganger in de 488 Spider. De 720 pk uit de motor betekenen ook een winst van 50 paarden ten opzichte van de oude spider.

Hardtop

Ook nieuw is de hardtop die de Ferrari bij zich heeft. In veertien seconden verandert de auto van een gesloten auto in een cabriolet. Wie echt haast heeft kan dat ook rijdend doen: de bediening van het dak werkt tot een snelheid van 45 kilometer per uur.

Patsen

Echte racers willen geen cabriolet, dus de spider is er vooral om in gezien te worden. Daarom volgt hier het belangrijkste nieuws: de acceleratiegegevens. De nul naar honderdsprint is gedaan in 2,8 seconden. Ook belangrijk: nul naar tweehonderd kilometer per uur duurt 8,2 seconden. De topsnelheid is 340 kilometer per uur