'Michael Schumacher krijgt unieke stamcelbehandeling in Parijs'

Oud-Ferraricoureur Michael Schumacher krijgt volgens Le Parisien in het diepste geheim stamcelbehandelingen in een Parijs ziekenhuis. De nieuwe techniek zou zijn hersenen moeten helpen genezen van het ski-ongeval in 2013.

Michael Schumacher

Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher verblijft volgens Franse media momenteel in Parijs. Hij zou in het Hôpital Européen Georges-Pompidou een geheime behandeling krijgen bij een specialistisch team.

Het is alweer bijna zes jaar geleden dat Michael Schumacher zijn ski-ongeluk had. Sindsdien is niet veel naar buiten gekomen over de toestand van de beste Formule 1-coureur aller tijden. Hij zou inmiddels ontwaakt zijn uit zijn coma en kijkt met FIA-president Jean Todt naar Formule 1-races. Over hoe Schumi erbij zit of ligt is verder niets bekend. Soms duikt er een gerucht op dat het beter met hem gaat, maar de familie houdt de kaken stijf op elkaar. Eigenlijk is dat alleen al genoeg teken dat het vast niet heel erg goed met hem gaat, helaas.

Parijs

Het laatste gerucht komt uit Parijs, waar de lokale krant Le Parisien meldt dat Schumacher in de stad is voor een speciale en geheime behandeling. Hij zou gistermiddag om 15:40 uur op de eerste etage van het ziekenhuis binnen zijn gekomen op een brancard. De stretcher was compleet omhuld in een blauwe hoes, zodat Michael niet zichtbaar was. Daarnaast liep een beveiligingsteam van maar liefst tien man om het gezelschap heen. Sommigen daarvan hadden oortjes in en ook alle beveiligers van het ziekenhuis waren op hun hoede opdat niemand mee zou kijken bij de verplaatsing van de patient.

Stamceltherapie

Schumacher ligt op de afdeling cardiovasculaire chirurgie, waar vermaard hartchirurg Philippe Menasché de zorg voor hem heeft overgenomen. Het is uiterst geheimzinnig wat er precies gebeurt, maar het lijkt erop dat de vaatchirurg ook een behandeling heeft voor breinchirurgie heeft ontwikkeld. De Franse krant meldt verder dat een vooraanstaande hersenchirurg van een ander hospitaal dit weekend al in de kliniek werd gespot. De twee lijken een stamceltherapie te hebben, waarmee Schumacher wellicht behandeld kan worden.

Niet de eerste keer

Het heeft er alle schijn van dat de behandeling vandaag plaatsvindt en dat Schumacher morgen de kliniek weer gaat verlaten. De krant heeft achterhaald dat het niet de eerste keer is dat de Duitse coureur zijn huis in Zwitserland verliet voor een behandeling in Parijs. Waarschijnlijk was in het voorjaar ook al twee keer in het ziekenhuis.

Niemand wil echter bevestigen wat er aan de hand is. De professoren van de kliniek laten uiteraard niets los. Ook Jean Todt wil geen commentaar geven. Het blijft hopen dat de behandelingen aanslaan en dat Michael Schumacher er zo snel mogelijk weer bovenop komt en dat hij net als Jos bij Max Verstappen zijn zoon Mick kan begeleiden.