Deze Tesla rijdt op nóg groenere stroom

Je groene stroom die van fopcertificaten komt, of uit een biomassacentrale en dus helemaal niet zo groen is. Dan heb je windmolens die er vooral lelijk uitzien en juist geen stroom geven als uw airco staat te loeien en dan heb je nog zonnepanelen. Deze Tesla Model X rijdt het groenst: op menskracht.

Tesla Model X

Janne Käpylehto is een Finse uitvinder en hij wilde eens kijken of het zou lukken om een Tesla op te laden met een fiets. Want eigenlijk zou dat de allerschoonste manier van de accu's opladen moeten zijn. Al moeten we er dan maar op hopen dat de fietsers ook wel veganistisch genoeg eten en dat hun sandalen van hennep gemaakt zijn.

Hoe dan ook, Janne bouwde een installatie die een Tesla Model X op kan laden met donkergroene stroom. Met de bespaarde CO2 kan Elon Musk morgen een raket met twee astronauten de ruimte in schieten.

Om een complete Tesla vol te laden heb je wel wat geduld nodig, maar het kan. De negen fietsers (met Skoda-sponsoring) waarmee de uitvinder op de Finse TV een Model X ging bijladen kregen een lading 1 kW voor elkaar. Dat is toch al gauw twee kilometer rijden met een Model X.

Nadeel is wel dat het negental twintig minuten moest fietsen om dat voor elkaar te krijgen. De efficiëntie is dus ver te zoeken. Maar goed, u gooit allemaal eten in uw maag om vervolgens met de auto naar de sportschool te rijden, nietwaar?

Misschien ook voor jou:
Tesla Model X brengt mensen naar de ruimte