'Britse Grand Prix moet gewoon doorgaan'

De Grand Prix in Silverstone moet dit jaar gewoon doorgang vinden. Althans, dat vindt Boris Johnson, de premier die Brexit ook door liet gaan en Covid-19 opliep laat zich niet tegenhouden door quarantainegedoe door het coronavirus.

Vettel Verstappen Silverstone

Engelse media melden dat premier Boris Johnson zich persoonlijk heeft uitgesproken voor het houden van de Grand Prix in Silverstone. De Times meldt dat de eerste minister zijn collega ministers de opdracht heeft gegeven "to make the British Grand Prix happen". Ze moeten maar een manier vinden waarop ze de eigen quarantaineregels buitenspel kunnen zetten.

Eigenlijk moet iedereen die naar Groot-Brittannië komt eerst twee weken in quarantaine voordat hij/zij/x weer mag deelnemen aan de samenleving. Dat zou een probleem voor de Formule 1 kunnen opleveren. Voor de teams die naar de Britse Grand Prix komen zou dat betekenen dat ze voor het einde van de Grand Prix in Oostenrijk al in Engeland zouden moeten zijn. Uiteraard onmogelijk.

Het zou kunnen dat de quarantaineregels op 29 juni hoe dan ook versoepeld worden, maar dat maakt het voor de organisatie nog steeds moeilijk. Ze moeten voor die tijd al weten waar ze aan toe zijn om een en ander te kunnen regelen. Daarom wil Johnson dat er gewerkt wordt aan uitzonderingen. Hij vindt het belangrijk dat sporten weer kunnen opstarten.

Een woordvoerder van de Formule 1 heeft aan Motorsport laten weten dat ze samenwerken met de Britse overheid. Er wordt gesproken over de herstart van het seizoen, maar de onderhandelingen zijn allemaal nog aan de gang. De datum van een (of twee) eventuele Britse Grand(s) Prix ligt nog niet vast. Het kan in juli zijn, maar er is ook een mogelijkheid om uit te wijken naar augustus.