Fiat 500e nu ook mét dak te krijgen

Onlangs presenteerde Fiat de vernieuwde Fiat 500. Het iconische kleintje kreeg aanvankelijk alleen een stoffen dakje mee, maar vanaf nu verkoop Fiat de elektrische 500 ook met een dak (vooralsnog van glas).

Fiat 500e

Omdat de huidige Fiat 500 alweer een jaartje of dertien (eind 2007 zagen we het eerste exemplaar in Milaan rondrijden) op de markt is, komt er een nieuwe. Die is vooralsnog elektrisch, want dat is de toekomst. In tegenstelling tot de vorige Fiat 500e mag u dit exemplaar wel kopen. Sterker nog, dat wil Fiat heel graag (want hij is rammend duur).

La Prima

Om de komst van de nieuweling te vieren heeft Fiat een speciale versie bedacht, La Prima. De cabriovariant daarvan is al uitverkocht, maar voor de hatchback kunt u nu naar de Fiat-dealer. De luxeversie heeft standaard een glazen panoramadak om lekker rond te kunnen kijken tijdens het rijden. Ook krijgt deze versie er gratis een Easy Wallbox bij zodat u de wagen op de oprit kunt bijladen.

De batterijen hebben een capaciteit van 42 kWh, wat hem 320 kilometer ver moet kunnen brengen. Meer dan genoeg voor een stadsauto+ als de 500e. Hij heeft drie speciale lakkleuren: "Ocean Green (parelmoerachtig) dat doet denken aan de zee; Mineral Grey (metallic) voor de aarde; en Celestial Blue (drielaags) voor de lucht". De luxe houdt niet op bij het dak en het kleurtje, want er zitten ook full LED-koplampen, 17-inch diamantgeslepen wielen, verchroomde inzetstukken op de zijpanelen en dashboard- en stoelbekleding in eco-leer bij. Eco-leer? Geen idee wat dat dan weer voor crap is.

Level 2

Fiat heeft naast het gebied van de elektrificatie ook nog even uitgepakt op autonomie. De 500e kan Level 2 autonoom op pad (dus op de snelweg tussen de lijntjes rijden en in de file zelf starten en stoppen. Daarmee is het de eerste elektrische auto in deze klasse die dat kan.

De 'La Prima' kost niet goedkoop qua dure geld dingen, maar gelukkig krijgt u €4.000 terug van de overheid. Voor €35.900,- mag u zich inschrijven bij de dealer. Uiteindelijk bent u dus €31.900,- kwijt.