Rotterdamse Groenlinks-elite steekt middelvinger op naar ondernemers

Sinds de VVD in Rotterdam in zee ging met de milieumaffia regeert Groenlinks met harde hand over de mobiliteit in de havenstad. Sinds een paar weken heeft verkeerswethouder Judith Bokhove onaangekondigd enkele pleinen in de stad geblokkeerd om auto's te weren. Let wel: men mág nu niet met het openbaar vervoer reizen.

Eendrachtsplein Rotterdam

Winkeliers aan de West Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam hebben het volgens de links lullers-rechtsvullers van Groenlinks in Rotterdam nog niet zwaar genoeg in de coronacrisis. Nu de intellligente lockdown nog maar een paar faillissementen heeft weten te forceren gooit wethouder Judith Bokhove (voormalig directeur energiemaatschappij Greenchoice en goed voor gemeentelijke salaris van €10k in de maand (zie onder)) nog wat extra curveballen naar de spartelende winkeliers.

Volstrekt onaangekondigd heeft ze in mei bloembakken laten plaatsen op het Eendrachtsplein en het Kruisplein. Daardoor kunnen automobilisten niet meer vanuit het oosten of zuiden van de stad naar de West Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg. Tegelijkertijd is één baan van de 's-Gravendijkwal, een belangrijke verkeersader voor de stad, afgesloten om "te kijken of dan de luchtvervuiling afneemt". Briljant. Want er is geen alternatief". De gemeente Rotterdam heeft al sinds de jaren tachtig geen nieuwe metrolijn in de stad aangelegd en het aantal tram- en buslijnen neemt met het jaar af.

Onderneemster Odile Hemmen, van de gelijknamige wijnhandel op de Nieuwe Binnenweg, is verbolgen: "Dag klant, dag omzet." Andere buurtbewoners (waarschijnlijk werknemers in loondienst bij de gemeente of een ander bedrijf dat immuun is voor het coronavirus) zijn juist blij en roepen stralend """NIMBY, NIMBY, NIMBY""" omdat ze nu lekker rustig van hun stad kunnen genieten. Maar de stad is geen dorp. Rotterdam is geen Amsterdam met duizenden toeristen. De auto's die door het centrum rijden moeten daar daadwerkelijk zijn om iets te kopen bij een ondernemer.

Winkelier Esdra Baris op de West-Kruiskade staat door de maatregelen het water aan de lippen en hij gooit wethouder Judith Bokhove nu voor de tram (zonder mondkapje op). Lees zijn verhaal hieronder.