Skoda Octavia opgehoogd: dit is de Octavia Scout

Net als Volvo en Audi brengt Skoda robuuste versies van zijn stationwagens uit. De vorig jaar gepresenteerde Skoda Octavia had nog geen hoogtebehandeling gehad, maar vanaf nu is de Scout er.

Skoda Octavia Scout

Hij is vijftien millimeter hoger dan zijn normale broertjes (m/v/x/q) en heeft extra stevige stukken plastic rondom de wielen en laag op de bumpers. In tegenstelling tot zijn voorganger levert Skoda deze Octavia Scout ook met alleen voorwielaandrijving, voor als u wel de stoere looks wilt hebben, maar helemaal niet aan het einde van een bospad woont.

Uiteraard is hij er wel met vierwielaandrijving. Skoda geeft als voorbeeld de versie met vierwielaandrijving en de 2.0 TDI met 200 pk. Dat model mag een trailer tot 2.000 kilogram trekken. Handig als u met uw boot of paard op pad wilt.

De tweewielaangedreven versie is er met 2.0 TDI die 115 pk levert, een 1.5 TSI die 150 pk levert. In vierwielaangedreven komt de 2.0 TSI van 190 pk, 2.0 TDI met 150 pk en de eerdergenoemde versie met 200 pk.

Skoda komt in juli met meer informatie over de Octavia Scout. Wellicht krijgen we dan ook te horen of dit model ook naar Nederland komt.