Formule 1 wil dubbele Grand Prix in China

De eerste Grand Prix van dit jaar die werd verplaatst was die in China, oorsprong van het coronavirus. De kans dat hij alsnog doorgaat is groot, sterker nog, waarschijnlijk worden het er zelfs twee.

GP China
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen

Het spannendste nieuws dat er de afgelopen maanden uit de Formule 1 kwam, was het inrichten van een nieuwe kalender. eerst vielen er steeds meer races af, waaronder die in Baku, Monaco en helaas ons eigen Zandvoort. Gelukkig volgde de afgelopen weken wat meer positief nieuws, de Grand Prix van België gaat door en Max Verstappens winnaarsbaan Oostenrijk krijgt zelfs twee races.

Tot nu toe zijn echter alleen nog Europese circuits bevestigd. Al lijkt het erop dat ook de baan in Abu Dhabi wel een Grand Prix krijgt (of misschien twee). Over China hoorden we de laatste tijd weinig. Het land dat als eerste met het nieuwe coronavirus te kampen kreeg, was hard bezig de gevolgen te bestrijden. Nu kan er langzamerhand weer naar voren gekeken worden.

De Chinese organisator vertelde maandagmorgen op de lokale radio dat hij graag een Grand Prix wil organiseren in 2020. De race voor dit jaar zou beter zijn dan wachten tot 2021. Zijn organisatie wil echter wel de veiligheid in de gaten houden en geen nieuwe uitbraak veroorzaken. Hij liet ook doorschemeren dat de FOM (Formula One Management) ook heeft aangeboden om twee races in China te houden. Ook daarover twijfelt de organisatie nog, ze willen precies weten hoe de situatie met eht virus zich de komende tijd ontwikkelt.

Wat wel zeker is is: een Grand Prix in China kan nauwelijks nog na oktober worden georganiseerd omdat het weer in Shanghai dan al te wisselvallig wordt. Het zal waarschijnlijk dus niet heel erg lang meer duren voordat we de officiële aankondiging van de eerste bevestigde race buiten Europa krijgen.

Autosport
  • Red Bull Content Pool