Volkswagen levert eerste 150 elektrische ID.3's

Maanden sijpelen er geruchten uit dat er grote problemen zijn met de eerste echte elektrische Volskwagen, de ID.3. Het bedrijf houdt echter stug vast aan de introductie in september en daarom rijden vanaf nu de eerste 150 ID.3's rond in Duitsland. Ze worden door werknemers getest.

VW ID.3

Toen Tesla de eerste exemplaren van de Model 3 uitleverde was dat groot nieuws. Na maanden van opstartproblemen was de productie eindelijk aan de gang en kregen vroege boekers hun auto. Dat die klanten allemaal bij de fabriek werkten, werd minder grootschalig bericht.

Volkswagen doet nu hetzelfde, maar dan anders. De Duitsers melden dat de eerste 150 exemplaren van de ID.3 nu langdurig in werkelijke omstandigheden getest worden. De eerste gebruikers zijn uiteraard werknemers van het concern en zij melden alle problemen waar ze tegenaan lopen.

"De uitgebreide rijgegevens zijn in aanloop naar de Europese marktintroductie van de ID.3 zeer waardevol voor ons en bieden verdere mogelijkheden voor optimalisatie," aldus Thomas Ulbrich, bestuurslid van Volkswagen voor e-mobiliteit. "Daarbij komt nog de zeer persoonlijke feedback van onze medewerkers. Dat betekent dat ons team in Zwickau niet alleen de ID.3 volgens de hoogste kwaliteitsnormen bouwt, maar ook actief meewerkt aan de verdere ontwikkeling van de technologie en de elektrische auto's."

De gewone klanten moeten nog minimaal tot september wachten, dan komen de eerste van 1st Edition. Zoals eerder al bekendgemaakt zijn die eerste wagens nog niet voorzien van de complete software.

Misschien ook voor jou:
Volledig elektrische Volkswagen ID.3 kost net geen €30.000