F1 (her)start in Oostenrijk: Regen?

Eindelijk is het weer raceweek. Met vier maanden vertraging kunne Max Verstappen en de negentien andere coureurs aanstaande zondag van start op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Vorig jaar was het snikheet en vol met Hollanders, dit jaar zijn de tribunes leeg en is er grote kans op REGEN!

Regen in Oostenrijk?
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

In 2018 en 2019 won Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk in de verzengende hitte met duizenden in het oranje geklede fans op de tribunes. 2020 wordt het jaar van de lege toeschouwerszetels, maar er staat ook een andere verandering op de voorspellingen voor aanstaande zondag.

Regen?

Het is momenteel nog heet in Oostenrijk, maar de voorspellingen voor dit weekend zijn anders. Op vrijdag, als de Formule 1-wagens voor het eerst sinds de wintertests in Barcelona weer officieel het circuit op rijden, is het kwik gedaald naar een aangename 22 graden Celsius. Zaterdag wordt het echter spannender: de temperatuur daalt verder, maar belangrijker: er is een kans op neerslag van negentig procent.

Op zondag is de voorspelling al een stuk minder ernstig, maar met ongeveer vijfenzeventig procent kans op neerslag is de kans op een natte race wel groot. Als Max Verstappen goed door de kwalificatie komt en vooraan staat is hij op een natte baan in het voordeel. Hij heeft immers al verschillende keren laten zien dat hij een Senna-eske kwaliteit van het vinden van grip op nat asfalt heeft.

Hoe dan ook, ook Lewis Hamilton is geen prutser in de regen (de afgang tijdens de GP van Duitsland in 2019 is meer een teamaangelegenheid). Met regen -the great equaliser- in de eerste Grand Prix van het jaar, zou Oostenrijk 2020 wel eens een heel spannend racespektakel kunnen gaan opleveren.

Autosport
  • Red Bull Content Pool